Taigi,
vakar vakare uztrukau apie 3 valandas ir pasidariau testini "french" bridla. kadangi jam reikia apie 11 metru bridlo, tai labai gaila buvo gero bridlo, kirs be visa ko ir storas buvo... tai naudojau plona sukta senuku virvute, kuri (del to, kad susukta) yra per tampri ir siek tiek pablogina bridlo savybes (amortizuoja "komandas").
apie numatomas savybes rasiau cia (vienas is post'u):
http://www.108.lt/forumas/viewtopic.php?f=4&t=736Siandien atejome prie balto (buvau as, jurgis, guzikas. prisijunge ir magnetas).
vejo salygos ±1m/s, lengva dulksna.
Taigi iskelti teiginiai ir nuomone paskridus:
Cituoti:
1. Bridlas yra labai arti bures, todel labai staigiai perduoda valdymo impulsus (kad laaabai arti bures - patvirtinu iskart)
Patvirtinu. labai aiskiai, staigiai ir astriai perduodamos komandos. O iskaitant ir per daug tampria ir amortizuojancia testine virvute, kuri teoriskai turetu pabloginti sia savybe...
Cituoti:
2. kadangi bridlas yra arti bures, tai praktiskai labai sunku, kad bridlas uzsikabintu uz bures kampo. patvirtinu - praktiskai neimanoma
Tikria taip. neuzisikabina, bet jokiu triuku ir nedariai. nors pagal bridlo fizinius duomenus - praktiskai neimanoma...
Cituoti:
3. papildomos bridlo "kojos" soformuoja bures arka, tokiu budu aitvaras lengviau pagauna lengva vejuka ir uzpildo juo bure (kad, formuoja, tai tikrai, visa kita - ryt).
Prie metrinio vejo (vos duzgia) aitvara buvo tikrai lengviau islaikyti ore.
Cituoti:
4. fiksuoti revers valdymo taskai leidzia lengviau ir lygiau valdyti aitvara judant atgal (kad tie taskai fiksuoti - tai tikrai - papildoami po dvi kojas siam reikalui skirta).
Patvirtinu visu 100%. Zymiai lengviau ir stabiliau atvaras tiek stovi, tiek ir skrenda "reverse".
Cituoti:
5. pagal brezini maciau, kad prie sio bridlo "gerai butu" ir Quad stick'ai (arba magic stickai) - standofai nuo vertikaliu. Bet kadangi ir be ju galima gerai skristi (jie priduoda remui standumo ir "atseit" lengviau galima atlikti 3D triukus). Taigis, kadangi nesu Marco is Youtubo, tai ir nesidedu ju.
Nedajau, ir nemanau, kad desiu.
ir siaip keletas bendru pasebejimu. Su siuo bridlu aitvaras yra labai jautrus, uztenka nedideliu trumpu rieso judesiu. Laibai aiskus "slinkstis", kuri perzengus bure verciasi, todel labai lengva jo neperzengti. Jausmas, kai aitvaras apverstas sklendzia tolyn (einant i prieki, kad "atgautum" lauka) - tobulas (anot jurgio). Jis praktiskai stovi tokioje "gulimoje" padetyje. Paimti standartini 1.5 ar barezi, tai tokioje pozicijoje einant i prieki butina visas keturias stropas laikyti itempus. tuo tarpu su siuo bridlu jei atleidi stropas, aitvaras nekrenta zemyn, o "pakimba", ir po to labai lengva aitvara vel "pasigauti" ir sklesti/skristi toliau.
"Overstieringo" praktiskai nepajutau. aitvaras labai stabiliai sustoja ir laikos nurodytoje pozicijoje.
Zodziu, finalizuoju: pradzioje buvau siek tiek sunerimes del savo aitvaro, kad jis neskris taip kai noriu. dabar matau, kad "ir kirvis gerai subridlintas" skrenda (na gerai, nesakau, kad mano bure kirvis - man ji patinka). dambar matau, kad aitvariokas skrenda nuostabiai - taip kaip man norisi. Gal tik vienintelis dalykas, kuri siame "prototipe" reiketu taisyti, tai skrendant dideliu greiciau i prieki plerpia trailing edge bures viduryje, ka salygoja netobulas mano krastu sulankstymas ir bures susiuvimas. taciau apziurejes atidiziai bure jau sugalvojau, kaip spresiu sia problema ateityje.
Griztant prie bridlo: jurgis savo 1.5 aitvaro bridla keis i "french".
beje, cia buvo klabama apie bridla, kuri sukure prancuzu crazy drivers komanda. bridlo bredziniai buvo revo-solution.com saite, bet tas kaip tai uzslenkes (bent jau siuo metu), tai man vakar nakti pavyko i chace'o iskraptyti naminiame kompe. Kazkada imesiu cia, kad butu.
O man beliks perristi si bridla is normaliu medziagu. greiciausiai- is storesnes nesitampancios stropos...