pushimishi rašė:
Kokios panaudotos medžiagos bei įranga
Yra du variantai. Pirmas variantas - tai kas yra mano pateiktose nuotraukose. Šie modeliai yra gaminami iš tokių pačių medžiagų, kaip ir aitvarai:
- "Ripstop" nailonas;
- Anglies vamzdeliai.
Kitas variantas (kurį aš dariau) -
depronas. Tai yra tam tikra putplasčio (liaudiškai - jūros putos) atmaina. Pavyzdys - iš tokios medžiagos dažnai būna padaryti indeliai, į kuriuos dedamas maistas (pvz. prekybos centruose, išsinešimui). Tai toks putplastis, kuris palyginti su įprastu (sudarytu iš daug "birbuliukų") yra vientisas. Kur gauti? Senukuose ir panašiose kontorose parduodamas kaip kažkokia grindų izoliacija. Tinkamiausias - 3mm storio.
Iš deprono daryti yra paprasčiau, tačiau pats modelis gaunasi mažiau atsparus smūgiams. Deproną aptraukus lipnia plėvelė (su kuria dėžes užklijuoja) atsparumas labai padidėja, bet vistiek neprilygsta pirmam variantui. Iš kitos pusės, pirmas variantas yra brangesnis, o žaliavų pasiūla Lietuvoje yra skurdoka.
pushimishi rašė:
koki modeli gaminote
Iš akies pagal nuotraukas.
pushimishi rašė:
kiek +/- atsieina pinigo gaminantis
Depronas kainuoja kapeikas. Darbas ir laikas - neįkainojamas. O kas lieka, t.y. visa elektronika - nuo ~400Lt. Čia kalba apie pilną kompletą - radijo valdymo įranga, variklis, akumuliatorius, pakrovėjas ir t.t. Be LED'ų, kurie sąlyginai nebrangūs.
pushimishi rašė:
iš kur užsisakineti medžagas ir t.t.
Valdymas - iš kiniečių. Anglis - vietoje. Nailonas - greičiausiais iš užsienio.
pushimishi rašė:
o jei dar paprasciau..gal pagamintumet dar viena egzemploriu.. man

labai norisi isbandyti si skraidanti reikala

orginalus pakankamai brangiai kainuoja, is eBaju ir pan. - rizika atsisiusti nekokybiska daikta, tad ir domina vietoje susikonstuoti
Aš asmeniškai nepagaminsiu, bet galiu visapusiškai prakonsultuoti