Po0 rašė:
Polis rašė:
Po0 rašė:
Taigi, dešinys bortas turi būti žalias, o kairys raudonas.
ŽIŪRINT IŠ VIRŠAUS JUDĖJIMO KRYPTIMI.
Kadangi į aitvarus mes žiūrim (ir stropas tvirtinam) iš apačios, į pilvelį t’sakant, gaunasi, kad dešinėj rankoj atsiduria raudonos spalvos šniūras, o kairėj - žalias
IMHO nesvarbu iš kur tu žiūri, bet valdai tai dešinį sparną dešine žalia ranką, o kairį raudona kaire.
Vuo čia ir atsiranda problema

Kuris sparnas yra dešinys

Aš rinkdamas spalvas ilgai svarsčiau tą klausimą, kad neišsidurt

panaudojau tokį loginį sprendimą:
1. Identifikavau aitvaro priekį - čia daugiau mažiau visiems turi būti aišku (visi žinom kur yra "leading edge", "trailing edge", nosis ir kur uodega kabinama

).
2. Identifikavau aitvaro pilvą ir nugarą - čia biški sunkiau, bet jei atsižvelgiam į aitvaristų terminus kaip "flip on it's back" (apie turtle ir fade), "back spin", tai kaip ir aišku, kad bridlas rišamas prie pilvo, o nugara yra kitoj pusej

3. Kai žinom kur galva ir kur nugara, bei pilvas, galima ir tiksliai pasakyti kur aitvaro dešinė ir kur kairė, paprastai tai turėtų nesukelti problemų

Sumaištis gaunasi dėl sukryžiuoto valdymo, bet rialiai dėl to aitvaro dešinys ir kairys sparnasi nesusikeičia.
Mano nuomone (tiktai mano ir ji gali būti klaidinga), raudona teisingiau būtų rišti prie kairio sparno, bet rialiai visiškai dzzin

yra daug svarbesnių problemų, dėl ko sukti galvą. (pvz 2 mėn kankinuosi su "taz mashine", bet vistiek gaunasi 1 is 100 :"((( panika...

)